Installering och renovering av kaminer och kakelugnar på Gotland

Vi på Kamin & Skorstensteknik erbjuder ett brett utbud av tjänster och produkter av kaminer

Installation

Behöver du hjälp att installera en kamin?

Vi arbetar med att installera kaminer av olika slag, vedspisar och att installera braskassetter. Vi är med dig hela vägen och hjälper dig hitta det som passar dig och dina behov bäst. 

Det man ska tänka på vid en installation av en kamin är att det krävs en bygganmälan för att få installera den i bostaden. Syftet med bygganmälan är att kommunen vill försäkra sig om att kaminen som är tänkt att byggas är brandsäker.

Kontakta oss för mer information!

Renovering

Ska du renovera din kakelugn eller renovera din skorsten?

Skorstenen kan betraktas som husets hjärta. Den ser till att föra bort rökgaser, fukt och "gammal" luft. Har du en skorsten är det rekommenderat att du ger den en årlig översyn, sotar den med jämna mellanrum samt reparera mindre skador så fort de upptäcks innan skadorna blir värre. Rör det sig som större reparationer ska du lämna över det arbetet till fackkunniga tekniker. Vi reparerar skorstenar med slang och genom glidgjutning. Glidgjutning är en keramisk tätning och innebär att man gjuter en ny kanal inne i den gamla rökkanalen.

Vi har lång erfarenhet av skorstensreparationer på Gotland.

Ommurning

Dags att mura om din skorsten eller behöver mura om din gamla öppenspis? Vi hjälper dig!

Vi murar om gamla, utslitna skorstenar, öppna spisar samt kakelugnar så att den blir som ny igen och fungerar till fullo.
I vårt arbete prioriterar vi kvalitét och säkerhet. Vi utför även uppmurning av skorsten, vilket innebär att vi förlänger skorstenar vid takhöjning. Priset på murning beror på hur mycket material som behövs samt tiden det tar.

Kontakta oss för en offert.

Kontakta oss

0702-855 007

johane301@hotmail.com

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Kamin och Skorstensteknik Gotland AB aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Kamin och Skorstensteknik Gotland AB.